Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelscones med päron och valnötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Scones en söndagsmorgon är det bästa som finns. Här en liten nyttigare variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Krossa nötterna grovt. Tärna smöret. Skala och tärna päronet. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills det blir smuligt.
  3. Rör ner yoghurt och mjöl med en trägaffel och tillsätt slutligen pärontärningar och valnötter.
  4. Gör små runda scones, ca 6 stycken. Lägg på bakplåstpapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  5. Låt svalna och ät.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.