Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelvåffla med spenatkräm och kallrökt lax

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med fullkornsdinkel i smeten blir det här matiga våfflor brunch, lunch eller hjärtan till förrätt. 310 kalorier per våffla 15 g fett 17 g protein 26 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk och ägg, vispa snabbt ihop till en jämn smet. Tillsätt kesella och det smälta smöret.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smöret 1 minut. Tillsätt spenat och créme fraiche, fräs ytterligare 1 minut, salta och peppra.
  3. Grädda våfflorna gyllenbruna. Servera genast med spenatkräm och lax.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.