Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dipsås med variation

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Att dippa färska grönsaker och kryddade brödstänger i läckra såser är verkligen att sant nöje!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala shalottenlök och vitlök. Hacka shalottenlöken fint. Dela paprikan och ta ur kärnor och sidoväggar. Skölj och tärna den fint. Skölj örtkryddorna och strimla dem fint.
  2. Rör samman kesella, citronsaft och créme fraiche. Pressa ner vitlöken och tillsätt shalottenlök, paprika och örter. Blanda väl. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver. Servera dippen tillsammans med t.ex. färska grönsaker.
  3. Variation: Dipsås med tomat och basilika: Rör samman 1 kg mager kesella med 2 msk olivolja, 1 msk citronsaft och lite salt och peppar. Skålla, flå och tärna 2 bifftomater. Strimla en knippa basilika och blanda ner den och tomathacket i ostkrämen.
  4. Dipsås med räkor och dill: 750 g mager kesella blandas med 3 msk grädde och 2 msk färskpressad citronsaft till en jämn kräm. Krydda med salt och peppar. Hacka 2 knippen dill fint och blanda ner det tillsammans med 200 g skalade grovhackade räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.