Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dominosteine

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Under chokladglasyren på den tyska julkakan dominosteine döljer sig mjuk pepparkaka, aprikosmarmelad och marsipan. Ett bakverk du verkligen måste prova! Bakverken är lite pilliga att göra, men riktigt goda och fina. Se till att använda en fast marmelad så är det lättare att skära och glasera bitarna. Mandelmassa är oftast lite godare än marsipan, men marsipan är lite lättare att kavla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en skål. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen lite i taget tillsammans med smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med handvisp.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kolla gärna med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna helt.
  4. Fyllning: Lossa kakan ur formen och lägg den på en skärbräda. Bred på ett tjockt lager marmelad. Kavla ut marsipanen eller mandelmassan ca 3 mm tjock i samma format som kakan, gärna mellan plastfolie. Lägg marsipanen på kakan. Skär kakan i bitar, ca 3 x 3 cm stora. Placera bitarna på ett galler med bakplåtspapper under.
  5. Chokladglasyr: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk. Smält ihop på svag värme och dra kastrullen från plattan när glasyren blivit jämn och blank. Skeda chokladen över kakbitarna och bred på den på sidorna.
  6. Låt stelna i kylen och förvara sedan i en tättslutande burk i kylen. Kakorna håller i minst 2 veckor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.