- Serverar: 18 portioner
- Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut
Ljuvliga donuts som är så goda, Smakar som i affären, eller om du vill som hembakade.. Donutsen går lika bra till fest som till vardag, alla i närheten av donutsen kommer vara nöjda! Visst har jag gjort receptet men det är jätte gott, om ni gör donutsen vill jag gärna höra vad ni tyckte, ni blir nöjda, jag lovar!
Instruktioner
- Lös upp jästen i varmt vatten och låt det stå i 5 min. eller tills det börjar skumma.
- Blanda degvätskan med mjölk, socker, salt, ägg, smält smör och hälften av vetemjölet i en stor skål. Rör ihop det hela ordentligt med en träslev. Tillsätt resten av mjölet, 1 dl i taget tills degen inte klistrar fast i skålen längre.
- Knåda degen i 5 min. eller tills den är blank och elastisk. Lägg degen i en smord skål, täck över den och ställ den på ett varmt ställe tills den har jäst till dubbel storlek.
- Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till 1 cm tjocklek. Skär ut degen till donuts. Låt donutsen jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe.
- Glasyr:
Smält smör i en gryta. Rör i florsocker och vaniljsocker. Ta bort glasyren från värmen och rör i
1 msk vatten åt gången, tills glasyren är tunn men inte vattnig.
- Hetta upp olja i en gryta till 175°C. Låt donutsen glida ner i den heta oljan. Vänd på dem när de flyter upp till ytan. Stek dem på båda sidor tills de är gyllene och spröda. Låt dem rinna av på ett galler med papper under.
- Doppa donutsen i glasyren medan de fortfarande är varma.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag förstår inte. Vadå "skär ut degen till donuts"? hur?
kavla ut degen lite och skär ut rundlar med tex ett glas och gör ett hål i mitten. som när an gör pepparkakor ungefär.
Väl beprövat gammalt recept, gott!
Nu ser inte jag ingredienserna...
Måste man ha minimjölk? Går vanlig mjölk bra on man blandar ut med vatten? Och är det pulver jäst?