Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alex doptårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Vit och fräsh, passande till dop. Tar lite tid att göra men väldigt god, det lovar jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. botten 1: Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, på bakplåtspapper. Grädda i 15-20 min. Stjälp upp tårtbottnen och låt den kallna under formen. botten2: Börja med att mäta upp äggvitan och låt den stå framme så den får rumstemperatur. Sätt ugnen på 150grader. Vispa äggvitan och ättiksspriten hårt. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan blir blank och styv. Fördela och bred ut massan på plåt ca 20x30 cm, på bakplåtspapper. Sätt in bottnen i ugnen och sänk temperaturen efter 10 minuter till 100grader. Bottnen är färdig efter ca 1 timme. Låt den gärna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt. Kolasås: Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen på svag värme tills den börjar tjockna. Tag av från värmen och tillsätt smör klickvis och chokladen bruten i mindre bitar. Rör massan slät och kyl ner den i vattenbad.
  2. Vispa grädden. Bred ut hallonsylten på sockerkaksbottnen, bred ett lager grädde på sylten. Lägg på marängbottnen, bred på kolasåsen, täck hela tårtan med resten av grädden. Riv chokladen med osthyvel, fördela jämt över hela tårtan. Dekorera med tex en marsipanros.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jengu 28 mars 2009

    Så mycket beröm jag fick för tårtan! Inte alls så meckig att göra som jag först trodde. Använde bakpulver i botten 1, antar att det skulle vara så. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.