Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Doptårta med små hjärtan

 
Skriv ut

Det är bara att välja färg på hjärtanen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten.
  2. Sockerkaksbotten: vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30-40 min). Låt svalna.
  3. Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk eller saft över båda delar. Bred fyllningen efter egen smak på den ena delen av tårtbottnen. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.
  4. Smält chokladen och smör i vattenbad. Bred på tårtan. Vispa grädden och blanda i lite socker. Spritsa eller spred grädde på sidorna.
  5. Lägg 0,5 dl florsocker och lite karamellfäg i en skål och rör samman med 1 tsk äggvita. Tillsätt lite florsocker och blanda samman tills blandningen är ganska tjock och stel men inte torr. Spritsa små hjärtan på tårtan som på bilden. Lägg silverkulor emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.