Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

DORO WAT Kyclinggryta i pepparsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt är rolig och sätta fram folk blir lite hm... vad? har du hela kokta ägg i ? Detta är en Etiopisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg bitarna i en skål och krydda med salt och citronsaften av 1 citron. Låt kycklingbitarna stå minst 1½ timme i kylen.
  2. Skala och hacka lökarna. Smält smöret i en gryta och lägg i löken och låt det fräsa några minuter. Rör i tomatpuré och berbere och späd med vattnet och vinet.
  3. Lägg i kycklingen och koka grytan med locket på i 30-40 minuter. Red eventuellt såsen med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Skala äggen och lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Servera grytan med kokt ris.
  4. Berbere kan du hitta i min kokbok.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MatAnders 29 oktober 2008

    Jättegott!! För mig har berbere kryddan blivit en klar favorit, kommer göra flera gånger. Jag hadde även i ca 1 msk paprikapulver. Tack ska du ha.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.