Danskarna kan kakor dom!
Så här bakar man saftiga mazarinkakor på andra sidan sundet.
Instruktioner
- Rör smöret riktigt smidigt tillsammans med sockret i maskin. Tillsätt därefter äggulorna, en åt gången under omrörning. Tillsätt även mandelessens.
- Rör i potatismoset (det går fint med ett pulvermos i kakan) och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
Till sist vispas äggvitorna till hårt skum och blandas försiktigt ned det i smeten.
- Bred ut smeten i en smord springform och baka i 175 grader ca. 45 minuter, på nedersta fasen. (Var noga med att temperaturen är rätt när du sätter in kakan.)
- Låt kakan svalna.
- Glasyr och topping:
Koka upp vattnet och vispa ner florsockret och kakaon. Bred glasyren över kakan och strö till sist över den hackade mandeln.
Publicerat den
4 juni 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Otroligt god kaka, den tar slut snabbt Tack för ett bra recept Tine