Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dorthe´s mazarinkage (mazarinkaka från Danmark)

(1 kommentar)  
Skriv ut

Danskarna kan kakor dom! Så här bakar man saftiga mazarinkakor på andra sidan sundet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smöret riktigt smidigt tillsammans med sockret i maskin. Tillsätt därefter äggulorna, en åt gången under omrörning. Tillsätt även mandelessens.
  2. Rör i potatismoset (det går fint med ett pulvermos i kakan) och därefter mjölet blandat med bakpulvret. Till sist vispas äggvitorna till hårt skum och blandas försiktigt ned det i smeten.
  3. Bred ut smeten i en smord springform och baka i 175 grader ca. 45 minuter, på nedersta fasen. (Var noga med att temperaturen är rätt när du sätter in kakan.)
  4. Låt kakan svalna.
  5. Glasyr och topping: Koka upp vattnet och vispa ner florsockret och kakaon. Bred glasyren över kakan och strö till sist över den hackade mandeln.

Kommentarer (1)

  • Tine 14 september 2008

    Hej Otroligt god kaka, den tar slut snabbt Tack för ett bra recept Tine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.