Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dosa, rispannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Typiskt frukostmat i indien som man äter tillsammans med kokos-chutney.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset noga i kallt vatten, gör likadant med linserna och lägg dem i varsin bunke. Häll ner 1 liter vatten i riset och 3 dl i linserna och låt det stå framme i rumstemperatur i 5 timmar.
  2. Sila bort vattnet från linserna och riset och släng det. Mixa linserna med 2 dl vatten, till en slät konsistens. Tillsätt ev ytterligare vatten om blandningen är för tjock. Häll över blandningen i en stor bunke.
  3. Blanda det kokta riset med det okokta och mixa till en slät konsistens. Tillsätt mer vatten om blandningen är för tjock. Blanda det mixade riset med linserna, täck över bunken och låt stå i rumstemperatur över natten. Tänk på att använda en stor bunke, ca 3 liter eftersom risblandningen jäser något.
  4. Rör runt i smeten och blanda den väl. Tillsätt salt och blanda noga. Hetta upp en teflonpanna på högsta värme och tillsätt lite olja. Använd en slev och häll ut ett tunt lager dosasmet som till en mindre pannkaka. Sänk värmen till medelvärme och stek pannkakorna gyllenbruna på bägge sidor.
  5. Kokoschutney: Skala och hacka löken och skär chilin i grova bitar. Mixa tillsammans med ingefära, kokos och vatten till en slät massa. Använd en panna med lock. hetta upp den och tillsätt olja, fräs senapsfröna tills de börjar poppa i pannan. Häll i kokosblandningen och salta. Låt grytan små puttra under lock i 5 minuter, rör då och då.
  6. Servera kokoschutney till rispannkakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.