Knapriga och goda chokladkakor.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och havssalt i en bunke. Vispa rumsvarmt smör, rörsocker och socker med elvisp tills det blir en fluffig kräm, ca 3-4 minuter. Rör ner vaniljsocker och espressopulver.
- Tillsätt 2 ägg, ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Häll i mjölblandningen lite i taget och avsluta med chocolate chips eller finhackad mörk choklad. Blanda väl. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader och låt den bli varm.
- Lägg bakplåtspapper på två plåtar och lägg sedan smeten på plåtarna med hjälp av en glasskopa.
Lämna utrymme mellan kakorna, de flyter ut när de gräddas.
- Grädda i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du lägger dem på ett galler.
Publicerat den
10 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar