Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Double chocolate torte

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Verkligen en tårta man vill skryta med, och det roliga är att den inte är såå himla svår att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torte: Sätt ugnen på 160 grader, smörj (med smör) en rund form med löstagbar kant (24 cm) strö socker jämnt i formen.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme, rör om konstant. Låt svalna till finger varmt. Vispa i socker, sedan ett ägg i taget (vispa väl innan nästa tillsätts). Blanda i vaniljsocker, salt och sist mjöl. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 min, tills kakan höjts/lyfts i mitten, kanterna kommer göra det tidigt men du ska ha koll på mitten (om du sticker en tandpetare i mitten kommer den inte komma ut torr). Låt svalna helt i formen. Ställ i kylen tills moussen är klar.
  3. Mousse: Vispa ihop äggulor, grädde och vanilj i en skål. Smält smör över vattenbad. Vispa försiktigt i äggula blandningen i det smälta smöret över vattenbadet. Vispa konstant i ca 6 min, ej mer (blandningen kan separerats, det är ingen fara, men sluta gärna när blandningen blivit tjock och slät även om det gått ca 4-5 min, men ej mindre). Ta då bort skålen från vattenbadet och ha i choklad, rör tills det smält helt. Lägg åt sidan.
  4. Vispa äggvitorna och socker till mjuka toppar bildas när du lyfter på vispen (man ska kunna vända upp och ner på skålen utan att det rör på sig). Vispa i 1/4 utav äggvite blandingen i choklad blandningen, rör 'fold' sedan försiktigt (med en spatel) i resten utan äggvite blandningen. Häll försiktigt moussen i formen (över torten), ställ sedan i kylen minst 6 timmar, men helst över natten.
  5. Skär med en smal kniv längst kanterna innan du öppnar formen, bre över grädden och torten är redo för servering

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Amiie88 16 februari 2010

    Denna tårtan är underbart god, testade att göra den till ett kalas vi hade i helgen. Hittade receptet på bakpassion.blogg.se för ett tag sen och fick nu tillfället att göra den, det blev en hit bland alla :).

  • nordan71 21 oktober 2012

    Otroligt god!! En 5:a i betyg :) Den var inte svår att göra, men det tog tid och var inte mätt när ni äter denna för den var otroligt mäktig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.