Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dovhjortsfärsbiffar med en tuch av apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Apelsinen sätter verkligen en fin touch på denna rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Färsbiffar: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färs, lök, vitlök, apelsinskal, ägg, peppar, potatismjöl och salt. Låt blandningen stå ca 5 minuter. Forma biffar och stek ca 2 minuter på varje sida i smör. Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Mos: Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och tillsätt smör och mjölk. Vispa moset luftigt, gärna med elvisp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skysås: Blanda apelsinjuice med honung i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Låt koka ner till cirka hälften. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter. Vispa ner smör och apelsinstrimlor precis före servering.
  5. Servera färsbiffarna med mos, skysås och gärna lite sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.