Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömkåkens drömtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig mazarinbotten toppad med vaniljkräm, vispad grädde och färska bär. Denna tårta är så otroligt god och så otroligt lättgjord!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 20-22 cm i diameter och "bröa" den med mandelspån.
  2. Botten: Grovriv mandelmassan. Vispa den tillsammans med smöret till en kräm. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner vetemjölet i smeten och häll den i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
  3. Nät kakan kallnat helt, bred marsánkräm över hela bottnen. Lägg på färska bär. Täck tårtan med den vispade grädden. Toppa tårtan med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.