- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Hade fläskfile och kantareller samt fryst bladspenat i frysen och ville hitta på något nytt. Hittade tortellini med ost i skafferiet och satte igång.
Instruktioner
- Koka tortellini enligt anvisningarna på paketet.
Fräs/tina upp bladspenaten i stekpanna och krydda med t.ex vitlökspeppar.
När tortellinin är färdigkokt, blanda den frästa och kryddade bladspenaten. Häll över i en ugnssäker form och strö riven ost över.
- Under tiden tortellini kokar fräs upp svampen, jag använde kantareller men det funkar med t.ex chaminjoner.
Grov hacka lök (jag skar dem i klyftor) och fräs med kanterellerna i några minuter.
Lägg kantareller och lök åt sidan.
- Skiva fläskfilen i tunna skivor och bryn dem snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag. Jag använde, salt, nymald svartpeppar och chilipeppar.
- När fläskfilen är brynt häll på de frästa kantarellerna med lök och häll på creme fraiche, mellangrädde, fond och dijonsenap. Låt koka ihop under några minuter.
- Häll fläskfile-röran över tortellinin och in i ugnen för att gratineras i cirka 10 minuter.
- Servera med sallad, jättegott och går säkert att utveckla i olika smakriktningar. Nästa gång tänkte jag testa chilisås istället för dijonsenap. Samt servera med klyftpotatis istället för tortellini.
Publicerat den
20 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott och väl värt att använda sina kantareller till! ;)
jätte gott! ska absolut göras fler gånger!
Mycket mumsigt!
Toppengod rätt! Vi använde ostfylld tortellini och toppade med riven parmesan, och det blev en utomordentligt god rätt som står sig väl som bjudmat när man har gäster! Nästa gång funderar vi på att, för variationens skull, byta ut fläskfilén mot lövbiff som jag också tror kan fungera väl. Stort tack!
Supergott! En klar favorit jag kommer laga igen, många gånger i framtiden!
Vansinnigt god! Klar femma!