En god och bekväm skinkrätt som man gör på resterna av julskinkan. Smaken blir mjuk, rosig och len, i grädd-tomatsås. Ännu en rätt som går att förbereda, och en rätt man längtar efter. I vår familj vandrar detta recep från mig till barn och nu till barbarn, och varje år sen 1962 har jag lagat det……..!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hallå Tjejen, här kommer receptet på "resterna av julskinkan. Tjingeling Gerd
Denna rätt har jag också lagat i många år. Hoppas alltid att det blir julskinka över. I år blev det tyvärr inte det. Serverar rätten med potatismos.
Fantastiskt! Eftersom jag hade både påskskinka och rödvin kvar efter påskhelgen, tyckte jag att det här receptet skulle passa. Det gjorde det verkligen. Både min man och jag tyckte det var helt underbart och det ska i fortsättningen finnas på vår meny.
Detta recept är ett barndomsminne. Min mamma brukade laga det på överbliven julskinka. Nu lagar jag det också. Det faktiskt jättegott, men viktigt vilken curry man väljer. Jag använder madras curry, den är jättegod! Meo
Det var gott, och enkelt att göra.
Jättegott! Den här rätten brukade min mamma göra när jag var ung, nu är det jag som gör den. Jag gör den med kokt skivad skinka som jag rullar ihop en och en, jag marinerar skinkrullarna i sherryn i ett dygn ungefär så blir det extra gott och serverar det med kokt ris. Mycket gott och deffenetivt värt en 5:a! :)
Tack alla Ni som sparat detta recept och skrivit så många fina ord. Jag tycker själv det är ett suveränt recept, blir olika smak på rätten beroende på vad man marinerar skinkan i/ Kram till ER alla och ha en bra sommar
Tack för en god middag! Har haft svårt för att använda julskinkan till mer än vad den är avsedd till men med detta recept försvann julsmaken och det blev andra smaker som tog över! Vi åt den till en god sallad. Lasse