En verklig festrätt, ett paradnummer som kan förberedas.
Instruktioner
- Tina kycklinglåren om de är frysta. Gnid in dem med citron, lägg i en ugnssäker form och pressa citronsaften över.
- Smält matfettet i en kastrull, tillsätt olja, salt, svartpeppar, salvia och dragon. Färska kryddörter finhackas först. Pensla kycklinglåren med kryddblandningen och stek dem ca 35 minuter i 225 grader. Vänd bitarna efter halva tiden. Hit kan man förbereda.
- Vispa grädden halvhård. Rör ner dragon, senap och salt. Skeda blandningen över kycklinglåren i formen. Strö över den rivna osten och gratinera ca 10 minuter i samma ugnsvärme. Osten ska börja bubbla och få vacker färg.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för detta recept, lagade det i dag och resultatet blev toppen. Kanske jag ska vara lite försiktig med citronen. Tog en hel, men det var nog lite för mycket saft i den.