Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

DRAGON KANIN

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

en höjdare

Ingredienser

Instruktioner

Om kaninen är djupfryst så tina den och dela den i mindre bitar. De djupfrysta bogbladsstekarna behöver bara tinas så mycket att man kan skilja dem åt. Lägg bitarna i en stor gryta och slå på vatten så att det täcker. Salta, koka upp och skumma. Smula i buljongtärningen. Skala och skiva lök och morot och lägg dem i grytan tillsammans med några persiljekvistar, lagerblad, dragon, pepparkorn och pressa i saften av halva citronen. Koka upp igen och låt sedan kaningrytan koka under lock på låg värme i ca 45 min - 1 tim. Pröva med sticka att den är alldeles mör. Ta upp kaninbitarna och håll dem varma under folie medan såsen reds. Sila buljongen i en kastrull. Red av med 2 tsk arrowrot utrörd i 2 tsk vatten. Låt såsen koka upp och bli simmig. Vispa i grädden, tillsätt 1 tsk dragon och smaka av kryddningen. Servera med rårakor och inlagda rödbetor eller potatis och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.