Instruktioner
Om kaninen är djupfryst så tina den och dela den i mindre bitar. De djupfrysta bogbladsstekarna behöver bara tinas så mycket att man kan skilja dem åt.
Lägg bitarna i en stor gryta och slå på vatten så att det täcker. Salta, koka upp och skumma. Smula i buljongtärningen.
Skala och skiva lök och morot och lägg dem i grytan tillsammans med några persiljekvistar, lagerblad, dragon, pepparkorn och pressa i saften av halva citronen.
Koka upp igen och låt sedan kaningrytan koka under lock på låg värme i ca 45 min - 1 tim. Pröva med sticka att den är alldeles mör.
Ta upp kaninbitarna och håll dem varma under folie medan såsen reds.
Sila buljongen i en kastrull. Red av med 2 tsk arrowrot utrörd i 2 tsk vatten. Låt såsen koka upp och bli simmig. Vispa i grädden, tillsätt 1 tsk dragon och smaka av kryddningen.
Servera med rårakor och inlagda rödbetor eller potatis och grönsallad.
Kanongott!