Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragonbiffar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept tillhör mina favoriter. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med salt, peppar och söndersmulad dragon. Rör ner potatismjölet och äggulorna och forma till små biffar. Stek biffarna i matfettet i 2-3 minuter på var sida eller tills de är genomstekta. Lägg upp biffarna på ett fat. Vispa ur stekpannan med vatten och späd med grädden eller mjölken. Gör en redning på vetemjöl och vatten och vispa ner i såsen till lagom tjock konsistens. Smaksätt (efter smak) såsen med salt, socker, peppar och dragon och häll den över biffarna.
  2. Servera med kokt potatis, lingonsylt och en god grönsallad. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ferrisari 22 januari 2009

    Hej du! Minns inte när jag åt/gjorde dragonbiffar, Det jag minns är att de var underbart goda,,,,,,,,,,,,(nu låter det som att jag är 100 år) :-) Tack för alla fina recept! Ps, Ska även göra mina berömda "rimbobullar" //Ari

  • flabban 1 februari 2009

    Gillar ni dragon, kan jag rekommendera det här. Kanongott. Tack för ett bra recept.

  • gottgris 8 februari 2009

    Gott. Jag hade även i en påse blå bands löksoppa, vilket förhöjer smaken. Synd bara att dragonsmaken försvann, så nästa gång har jag i mer.

  • loppan35 11 augusti 2009

    verkligen gott..och lätt att laga tog dock i lite mer dragon i mina biffar får en 5 i betyg av mig!

  • Algot 7 maj 2012

    Mycket goda och så enkla att laga till! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.