Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragonsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God sås till bl.a. kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Red försiktigt av kycklingbuljongen med beurre manié till simmig konsistens.
  2. Hacka dragonen fint.
  3. Blanda äggulorna med crème fraiche i en skål. Häll sedan försiktigt den kokande såsen i skålen under häftig vispning.
  4. Slå sedan tillbaka såsen i kastrullen under vispning och vispa i det rumsvarma smöret.
  5. Såsen får nu inte koka längre. Tillsätt dragonen och smaka av med salt och peppar.
  6. * Beurre Manié (redning till 4 dl sås): Rör ihop 2 msk mjukt Svenskt smör och 2 msk vetemjöl. Klicka ner blandningen i den kokande såsen under ständig vispning. Låt såsen koka ytterligare 3-5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.