Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slabbedang

(2 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Grymt god drink, sommar som vinter. Tuttifruttismak skulle jag vilja kalla det. Gott som tusan i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka ihop tills sockret smält, låt svalna. Rör sedan i resten av ingredienserna.
  2. Häll sedan upp det i en plastbunke med lock och frys in det. Minst ett dygn ska det stå och gotta till sig. Det får en sorbetliknande konsistens.
  3. Så här blandas drinken: Ta ett rymligt glas, lägg i ett par matskedar av den frysta slabbedangen, fyll upp med valfri alkoholfri cider och rör om (jag föredrar päroncider).

Kommentarer (2)

  • mia78 1 januari 2009

    Riktigt god drink god såväl som med alkohol och utan! uppskattades av våra gäster på nyår!

  • vanillalover 10 juli 2009

    FANTASTISKT god sommardrink! Alla på vår sommarfest blev "hooked"! Jag hade dock i lite citronessens, då jag e mer för det lite sura... Ha en underbar helg! /M

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.