Glöm allt vad kalorier heter och "synda" med något riktigt gott.
Instruktioner
- Skålla och mal madeln, blanda den med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda dem med mandlen. Klicka ut smeten på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 min.
- Till krämen kokas vatten och socker i ca 10 min, tills det håller för trådprovet. Det vill säga när en droppe av lagen kan dras till en tråd mellan 2 fingrar.
- Häll den heta sockerlagen över äggulorna under vispning. Låt det svalna och tillsätt sedan smöret i klickar under kraftig vispning. Smaksätt med kakao.
Bred krämen på de kalla kakorna och ställ sedan kakorna kallt för att stelna.
- Smält chokladen med olja över vattenbad och doppa kakan i chokladen.
TIPS:
Chokladbiskvierna går bra att frysa. Tänk på att inte doppa hela kakan, utan doppa den delen med smörkräm på.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda biskvier, gjorde 40 st de försvann på 3 dagar.
Underbart goda. Smörkrämen var supergod.
Underbart goda. Smörkrämen var supergod.
Supergoda!! Men blir godare utan olja i 'doppchokladen'. Eller har oljan någon speciell egenskap??
Mycket goda. Ger mersmak