- Serverar: 12-14 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Här är en god rulltårta som dessutom är enkel att göra!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta ner potatismjölet blandat med vetemjöl, kakao och bakpulver.
- Bred ut smeten i en långpanna, ca 30-40 cm, klädd med bakpapper. Grädda genast mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet.
- Lätta på kakan försiktigt från sidorna så att luft kommer in mellan underlaget och kakan.Då lossnar inte den fina skorpan så lätt.
Låt kakan kallna under långpannan.
- Fyllning:
Rör smör, florsocker, ägg och vaniljsocker poröst. Bred smörkräm över den kalla kakan och rulla ihop från långsidan.
- Kolasås: koka alla ingredienserna utom smöret i en kastrull tills massan är tjockflytande. Tillsätt smöret i små klickar och låt såsen svalna.
Ringla såsen över tårtan och strö över mandelspån.
Publicerat den
20 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar