Nu är sommaren här med förhoppnings många soliga dagar som ger härliga solmogna bär. Passa på att prova denna cheesecaken med blåbär och hallon i sommar.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen för hand genom att lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel, eller i en matberedare med kniven isatt.
- Smält matfettet och blanda det med kexsmulorna till en massa.
- Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Gör fyllning ett : Blanda blåbär, hallon, färskost, ägg och socker i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop allt till en jämn smet.
- Häll blåbär och hallonfyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Gör fyllning två: Blanda crème fraiche, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
- Ta ut pajen ur ugnen och bred crème fraichefyllningen ovanpå drottningfyllningen. Grädda cheesecaken ytterligare 5 min. Låt den svalna och garnera sedan med färska blåbär och hallon.
Publicerat den
24 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmm precis som jg alltid drömt om =) Närmare himmlen kommer man inte =) Blev en riktigt stor succsé och perfekt avslutning på middagsbjudning!!!
Tack för ett mycket uppskattat cheesecake recept=) Bilden är min variant på kakan.