Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningens cheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Nu är sommaren här med förhoppnings många soliga dagar som ger härliga solmogna bär. Passa på att prova denna cheesecaken med blåbär och hallon i sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen för hand genom att lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel, eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Smält matfettet och blanda det med kexsmulorna till en massa.
  3. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Gör fyllning ett : Blanda blåbär, hallon, färskost, ägg och socker i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop allt till en jämn smet.
  5. Häll blåbär och hallonfyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  6. Gör fyllning två: Blanda crème fraiche, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  7. Ta ut pajen ur ugnen och bred crème fraichefyllningen ovanpå drottningfyllningen. Grädda cheesecaken ytterligare 5 min. Låt den svalna och garnera sedan med färska blåbär och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • SimoneLZ 5 april 2010

    Mmmmm precis som jg alltid drömt om =) Närmare himmlen kommer man inte =) Blev en riktigt stor succsé och perfekt avslutning på middagsbjudning!!!

  • pheppi 31 maj 2011

    Tack för ett mycket uppskattat cheesecake recept=) Bilden är min variant på kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.