Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Innehåller väldigt lite socker per bit, bra för diabetiker och även alla andra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbar botten. VIspa ägg och socker pösigt. Häll i matfett och havregryn.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Vispa ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i formen, lite tjockare mot kanterna. Häll bären på kakan men lämna en kant runtom.
  4. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.