Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningkaka

 
Skriv ut

Ett smidigt sätt att göra många bakelser. Baka i form. Skär den färdiga kakan i bitar. Garnera med grädde, flagad mandel och bär Vattnet kokas upp innan det blandas i kaksmeten tillsammans med smör och mjölk för att kakan ska bli extra saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt potatismjölet.
  3. Smält smöret och koka upp vattnet var för sig. Rör först ner smöret, därefter vattnet och slutligen den kalla mjölken i äggsmeten under ständig vispning. Vispa smeten slät.
  4. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och sikta ner i smeten under omrörning. Rör smeten slät och jämn.
  5. Häll smeten i en smörad och bröad form i storleken 36x26 centimeter. Strö bären över smeten. Grädda kakan i ugn i cirka 30 minuter.
  6. Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde, flagad choklad och färska bär på toppen.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.