Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningkaka med kardemumma och vit choklad

 
Skriv ut

Sötsyrlig och kryddig kaka. Citron och massor av bär balanserar sötman i den vita chokladen. Sätt extra sting på tryffeln genom att byta ut hälften av grädden mot samma mängd citruslikör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform ca 1½ liter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner yoghurt, smör, mortlad kardemumma och citron- eller apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner det i smeten och blanda försiktigt.
  3. Fyll formen med smeten och grädda i ca 35 minuter i ugnens nedre del, testa med en sticka att kakan är klar. Låt svalna.
  4. Dela kakan längst med, mosa ihop bär och socker med en gaffel och fyll kakan. Ställ i kyl, en kall kaka gör att tryffeln rinner mindre.
  5. Koka upp grädde, rör ner den hackade vita chokladen och citronskal till en slät kräm. Låt svalna något.
  6. Häll chokladtryffeln över kakan och garnera med färska bär. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.