Sötsyrlig och kryddig kaka. Citron och massor av bär balanserar sötman i den vita chokladen. Sätt extra sting på tryffeln genom att byta ut hälften av grädden mot samma mängd citruslikör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en sockerkaksform ca 1½ liter.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner yoghurt, smör, mortlad kardemumma och citron- eller apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner det i smeten och blanda försiktigt.
- Fyll formen med smeten och grädda i ca 35 minuter i ugnens nedre del, testa med en sticka att kakan är klar. Låt svalna.
- Dela kakan längst med, mosa ihop bär och socker med en gaffel och fyll kakan. Ställ i kyl, en kall kaka gör att tryffeln rinner mindre.
- Koka upp grädde, rör ner den hackade vita chokladen och citronskal till en slät kräm. Låt svalna något.
- Häll chokladtryffeln över kakan och garnera med färska bär. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde eller vaniljvisp.
Publicerat den
20 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar