Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningsessan

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En riktig drottningtårta! Saftig botten med smak av mandel med en god drottningfyllning som toppas med en lila drottninggrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, 20-22 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa smör mjukt och krämigt i en bunke. Rör ner mandelmassan. Rör i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda ner i bunken till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna i formen i några minuter. Stjälp upp och låt kallna helt inlindad i bakduk.
  4. Drottningsylt: Koka upp bär och tillsätt socker. Koka tills sockret smält och sylten tjocknat något. Häll upp i rengjord glasburk, förslut och låt svalna.
  5. Drottninggrädde: Vispa väl kyld grädde hårt. Vänd ner sylten.
  6. Dela bottnen i två delar och bred ett lager sylt mellan. Täck tårtan med grädde. Spritsa på små gräddtoppar och sätt ett blåbär på varje topp. Garnera med några hallon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.