Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningtårta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En gudomligt god efterrätt som går fort att göra och som man kan förbereda och förvara i frysen. Jag lovar det blir inget kvar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa digestivekexen till smulor (gärna i mortel) Blanda med 100g smält smör. Häll blandningen i en springform med avtagbar kant. Ställ in i kylen.
  2. Vispa grädden ganska fast (ej till smör dock!!) Blanda i philadelphian. Rör så att det inte är några ostklumpar. Sikta över florsockret och vaniljsockret. Rör om. Ta ut formen ur kylen och bred ut blandningen slät ovanpå digestive-bottnen.
  3. Blanda pulverkrämen med kallt vatten (följ paketets anvisningar) Låt krämen tjockna någon minut. Häll krämen över gräddblandningen och vicka försiktigt på formen så att krämen fördelas jämt. Garnera ev med bär. Ställ in i frysen och ta fram den ca 1h innan den ska serveras

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • majja1 20 maj 2008

    Har blivit bjuden på denna makalöst goda tårta så nu ska jag göra den !!

  • asaz 16 oktober 2008

    Har just stoppat in den i frysen :-). Var enkel att göra och blev superfin! Dekorerade med frysta hallon och blåbär. Ska ätas imorgon på tjejmiddag, får vi se vad utfallet blir!

  • pia61 27 september 2009

    Verkligen jättegod! Fick inte tag i drottningkräm, tog jordgubbskräm, och garnerade med färska svenska jordgubbar( fast det snart är oktober...)

  • Roggan 30 oktober 2009

    Fantastiskt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.