Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbel chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Himmelsk chokladmoussetårta med både ljus och mörk choklad som gör att man får gåshud över hela kroppen när man tar en sked. Vill man göra vit chokladmousse är det bara att byta ut till vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform ca 24 cm i diameter, och mjöla ordentligt.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggsmeten. Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och dela i två tunna bottnar. Stänk kaffe på båda bottnarna.
  3. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad. Ta av från värmen och vispa ner ägg, ett i taget. Vispa grädden och vänd ner den i omgångar i chokladen. Gör den mörka chokladmoussen på samma sätt.
  4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av springformen. Klipp en remsa av bakplåtspapper, ca 15 cm bred. Klä insidan av formen med remsan. Detta gör formen högre.
  5. Lägg den ena bottnen i formen. Fördela den ljusa moussen på den. Lägg försiktigt på den andra bottnen och toppa med den mörka moussen, jämna till ytan. Plasta in och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
  6. Ta fram tårtan ca 45 minuter före servering. Smält vit och mörk choklad var för sig. Dekorera med spritsad smält choklad, kakao och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.