Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelpanerad bergtungsfilé med pilgrimsmussla och kräftstjärtar

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En billigare plattfisk än sjötungan men nästan lika god när den anrättas så här...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kräftorna och spar stjärtar och klokött.
  2. Skala och koka potatisen, inte för mycket - den skall ha tuggmotstånd.
  3. Dubbelpanera bergtungan, salta och låt vila.
  4. Mjöla pilgrimsmusslan runtom. Halstra musslan snabbt runtom på hög värme. Håll varm.
  5. Bryn bergtungan i hett smör, först på hög värme, sedan svagare, men inte mer än en minut på var sida. Den får inte bli överstekt.
  6. Lägg upp på varm tallrik med kräftköttet runt musslan. Häll över det brynta smöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.