Dubbelspaghetti

En rätt som var ett vanligt inslag i våran kost som små. Namnet kommer ifrån att det är dubbel så gott som allt annat. Barn är bra påhittiga ibland. Mycket gott är det i alla fall och kan liknas med en mer lätt, vardaglig och barnvänlig variant på Carbonara. Är barnen väldigt känsliga, minska på vitlöken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Dubbelspaghetti

Ingredienser

500 g spaghetti
Olivolja
2 paket bacon
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 3 dl grädde av valfri fetthalt
ca 2 dl frysta ärtor
Svartpeppar

Gör så här

Koka spaghettin.

Under tiden, hacka bacon och finhacka lök.

När pastan är al dente och avsköjd, låt den ligga kvar i durkslaget.

Fräs bacon till krispigt i lite olja i kastrullen.Tillsätt löken och låt den blir mjuk. Pressa i vitlök och slå på grädde. Låt det koka upp och tjocka till sig lite. I med frysta ärtor och låt de bli varma. Mal i rejält med peppar. I med pastan. Rör om.

Servera till någon du tycker om.
Visningar:
1432
Sparat:
55

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.