Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla citronkakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Småkakor med citron och saffran är oväntat gott. Den friska citronfyllningen bryter fint mot saffranet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel. Vispa smör, saffran, flor- och vaniljsocker pösigt med elvisp. Blanda vete- och majsmjöl och rör ner i smeten.
  3. Klicka ut smeten till ca 3 cm stora kakor på en bakpappersklädd plåt. Det ska bli 32 st. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna på plåten.
  4. Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp.
  5. Fördela krämen på 16 av kakorna och lägg på de andra som lock. Förvara i kylen, men ta fram kakorna en stund före servering och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.