Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla mandelkakor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

med smörkräm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakor: Sätt ugnen på 160 grader vl. Sikta florsocker och mandel i en bunke. Vispa äggvitan med elvisp, först på låg hastighet och öka sedan. Tillsätt strösockret, vispa. Häll de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Tillsätt färg och smak. Spritsa ut ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila 15 minuter på plåten. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Blanda rumsvarmt smör med övriga ingredienser. Färga om så önskas. Rör eller vispa krämen smidig.
  2. Bred eller spritsa en klick smörkräm på hälften av makronerna och sätt ihop dem två och två.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.