Dubbla mandelkakor med apelsinsmak
Instruktioner
- Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med florsocker och lätt uppvispade äggvitor.
- Bred ut smeten på plåt med bakpapper, 35x25 cm. Grädda i 175 grader, 15 minuter. Låt kallna.
- Koka socker och vatten tills det klarar trådprovet, en droppa som hålls mellan fingertopparna och som trådar sig.
- Vispa ur äggulorna och häll lagen över. Vispa till smeten svalnat. Rör ner smöret klickvis och smaksätt med apelsinlikör.
- Dela bottnen i två bitar. Bred kräm på den ena, lägg den andra ovanpå. Skär i rutor.
- Rör ihop glasyren och klicka ovanpå. Tvätta en apelsin noga, skär tunna strimlor av skalet aller använd ciseleringsjärn, lägg strimlorna ovanpå glasyren.
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar