Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla maränger med citronkräm

 
  • Serverar: 23 portioner
Skriv ut

Vackra att se på och lyxigt goda att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citronkräm: Vispa ihop samtliga ingredienser och fyll en spritspåse med krämen. Ställ den kallt.
  2. Maräng: Sätt ugnen på 80 grader.
  3. Häll äggvita och socker i en metall- eller glasskål och ställ den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den har nått 62 grader. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med elvisp tills den blivit kall.
  4. Lägg en valfri tyll i en spritspåse och fyll den med marängsmet. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt dem svalna.
  5. Spritsa ut en klick citronkräm på hälften av marängernas undersida. Sätt ihop dem med marängerna utan kräm. Ta hjälp av citronkrämen som "pyser ut" för att fästa strösselkulorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.