Dubbla Strassburgare

Kakor med smörkräm.

Ingredienser

2 hg smör
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 dl potatismjöl

Smörkräm:
1 dl strösocker
3 msk vatten
2 äggulor
150 g mjukt smör

Garnering:
Blockchoklad

Betyg (0 röster)
Visningar:
1301
Sparat:
12

Gör så här

ugn 175 grader

Koka socker och vatten utan omrörning tills lagen håller trådprovet.Tag en droppe på en sticka, trådar droppen sig när man tar den mellan fingrarna låt den svalna något. Rör ner den i smöret i en fin stråle .

Rör smör, florsocker och vaniljsocker mycket poröst. Tillsätt mjölet lite i taget och rör kraftigt hela tiden. Spritsa degen i toppar eller längder direkt på bakpapper på plåten. Grädda dem tills de ser klara ut ca 5-15 minuter, kolla till dem med jämna mellanrum

Lägg ihop dem två och två när de kallnat med smörkrämen emellan. Doppas i smält blockchoklad.

LIKNANDE RECEPT

Strassburgare recept
av Fetgnu
över 2 månader
över 2 månader
av kekke46
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.