Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Duchesspotatis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spritsade små rosor av potatis som gratineras i ugnen tills de är läckert gyllenbruna. Detta är ett elegant och gott sätt att servera potatis på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skölj och skär potatisen i 3 cm stora bitar. Lägg potatisen i en kastrull och täck den nätt och jämnt med kokande vatten. Lägg på lock och koka i 15 minuter eller tills potatisen har mjuknat.
  2. Under tiden: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Häll av potatisvattnet och ånga av potatisen. osa potatisen i kastrullen med en potatisstöt. Tillsätt matfett, äggulor och muskot. Blanda väl. Pressa massan genom en nätsil med hjälp av en träslev eller använd en purépress.
  4. Skeda upp potatispurén i en spritspåse som är försedd med en stor stjärntyll,. Spritsa ut 18 rosor, ca 4 cm höga, på bakplåtspappret. Pensla topparna med uppvispat ägg. Grädda tills topparna har fått en guldbrun färg, 15-20 minuter. Lyft över topparna till ett varmt serveringsfat och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.