Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dukka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En god blandning av sesamfrön, hasselnötter och kryddor att ha på kokta eller färska grönsaker. Bäst tycker jag personligen det passar till en kall öl eller ett glas vin om man först doppar en bit bröd i olivolja och sedan dukka. Originalreceptet kommer från Egypten.

Ingredienser

Instruktioner

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått en fin gyllene/brun färg. Mixa dem i en matberedare med övriga ingredienser, mixa inte för länge bara för då kommer oljan ut ur nötterna och blandningen klibbar ihop. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.