Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dulce de Leche Brownies

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mmmmm gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en 20x20 form (en mellanstor rektangulär form ska också funka, i värsta fall en 24 cm rund form) helt med foliepapper, smörj därefter formen med smör. Lägg åt sidan.
  2. Smält smör i en kastrull (ganska låg värme, 2:an av 6), bryt chokladen och ha i smöret, rör om tills chokladen smält helt. Ta bort kastrullen från spisen och ha i kakao, vispa till en jämn smet. Vispa i ett ägg i taget, rör sedan i socker, vaniljsocker och sist mjöl.
  3. Häll hälften utav smeten i formen. Ha i 1/3 utav dulce de leche i formen (klumpar jämnt över formen, använd en sked) och rör slarvigt runt lite i formen med hjälp utav en kniv. Ha över resten utav brownie smeten och sedan resten utav dulce de lechen (samma taktik igen, klumpar jämt över hela formen, rör slarvigt runt med en kniv).
  4. Grädda i ca 35-45 min, tills mitten utav bronwnien känns lite lös men inte 'vattnig'. Det tog ca 35 min för mig.
  5. Servera varm eller kall med vaniljglass eller grädde!
  6. (Dulce de leche får man enklast genom att ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken. Tar ca 3 timmar)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fen0mena 27 maj 2009

    Jättegoda! Men nästa gång ska jag ha i hela burken DDL. Det är ju så himla gott :)

  • mazzarinen 16 juli 2011

    De här var riktigt goda! Resten av dulce de lechen åt jag rakt ur burken, så den gick inte till spillo haha ;) Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.