Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dulce de Leche Tårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Dulce de Leche är väldigt sött så man måste balansera smakerna så det inte blir alldeles för sött (illamående sött alltså), vilket är det perfekta med denna tårta. Botten är nämligen gjord på brunt socker vilket dämpar allt det söta och gör att man orkar äta flera bitar utav tårtan utan att känna 'ughhh sockerkick!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa två formar (24 cm dia. använde jag). Lägg åt sidan.
  2. Blanda mjöl, majsstärkelse och kanel i en liten skål. Lägg åt sidan.
  3. Vispa ihop äggen i en stor skål som tål värme. Ha i socker, lite i taget. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills sockret lösts upp. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa smeten stor och fluffigt (ca 10 min). Börja med att sikta i 1/3 av mjölblandningen i smeten, blanda försiktigt med en sked och gör likadant två gånger till. Häll sakta i smöret och blanda med en sked.
  4. Fördela smeten jämnt i formar och grädda i ca 20-25 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna. Dela bottnen i hälften.
  5. Fyllning: Börja med att vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa fluffigt .
  6. Häll lite mjölk på bottnen (med hjälp utav en sked) innan du brer över fyllningen (de blir saftiga och inte torra då), fyll sedan varje lager med dulce de leche grädden och täck sedan hela tårtan. Täck sidorna med riven choklad eller sprinkla över hela tårtan. Låt stå i kylen tills servering. MUMS!
  7. Dulce de leche: Sätt den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten så det täcker. Koka under lock i tre timmar och låt burken svalna. När man öppnar den har mjölken fått en kolaaktig och krämig smak, "dulce de leche"

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rosenmountain 18 februari 2009

    Dulce de Leche Tårta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.