Min absoluta favorittårta som går hem hos både barn och vuxna!
Instruktioner
- Smöra och bröa två lika stora kakformar och sätt ugnen på 175 grader.
Med en elvisp mixa smöret mjukt. Blanda i sockret lite i taget och mixa väl.
Vispa i vaniljen. Blanda i mjölet och mjölken lite i taget tills allt är blandat.
I en annan skål, vispa äggvitorna tills toppar formas. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggblandningen, tills allt är blandat. Dela smeten mellan de två bröade formarna. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, eller tills provsticka kommer ut ren. Låt sedan tårtbottnaarna svalna och dela sedan varje botten på hälften.
Koka två burkar kondenserad mjölk utan etikett i 2 timmar, koka den tredje burken i en timme tills det blir dulche de leche och låt svalna helt.
- Lägg en botten på ett tårtfat och fördela sedan 1 1/2 burk DDL jämt genom 3 lager och avsluta med sista botten.
- Värm vattnet och gelatinet i micron tills gelatinet har löst upp. Vispa grädde hårt, blanda i 1/2 burk DDL och gelatinet. Frosta tårtan jämt. Använd den sista burken DDL som kokat 1 timme, sprid ut över toppen på tårtan och låt DDL rinna över kanterna. Avsluta med hackade peacan nötter.
Publicerat den
30 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar