Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlekladdkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbart god kaka

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lennali 12 mars 2008

    Underbart gott

  • PinkLadie 26 mars 2008

    Blir ännu mer dumle-smak om man drar ner 1 dl på sockret, samt minskar på kakaon med 1-2 msk. (Kokos tar gärna över, så skippa det.) Sedan föredrar jag att göra den i en låg pajform av glas...

  • kattis63 30 september 2009

    Jättegott! Ska äta den i morgon till hockyn, men var tvungen och smaka redan ikväll. Ger full pott från oss alla fast sonen och hans flickvän inte smakat än. Tack för ett riktigt bra recept/ Katarina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.