Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlekladdkaka

(127 kommentarer)  
Dumlekladdkaka Dumlekladdkaka
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Så underbart god kaka! Lättgjord och supergod! :D Hittade den i mormors kokbok. :)

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och dumlekolorna så dom också smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad (bröa med kokos eller ströbröd) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Servera med vaniljglass eller grädde.

Liknande recept

Kommentarer (127)

  • Frida_a 16 februari 2008

    Supergod kladdkaka!!! Kan verkligen rekomenderas...

  • Okänd 21 februari 2008

    Jättegod.Man kan ju föräta sig på den.MUMS.

  • Gia1 22 februari 2008

    Hejhej Såg din kaka på nyhetsbrevet från matklubben tyckte det lät härligt gott så jag kom in här till ditt kök och tog med mig receptet till mitt kök. Tänkte prova den i helgen. MVH Gia1

  • inger65 28 februari 2008

    den var till belåten het hade med mig den till jobbet idag alla ville ha receptet

  • Nikki0 29 februari 2008

    nam nam den ser god ut;) måste prova <3

  • v2a 29 februari 2008

    mmm vad god

  • Gnagett 1 mars 2008

    Försöker hitta något gott att baka idag på min födelsedag och så hittar jag denna! Jag som älskar kladdkaka.

  • fozzen 1 mars 2008

    ser super ut, måste testa tills i kväll, lördasmums!

  • Eri75 1 mars 2008

    mmm...ums!

  • evaalmerjohansson 2 mars 2008

    mumsfillibabba

  • sanna76 3 mars 2008

    Supergod!!

  • mbojnag94 6 mars 2008

    Jätte god,, MUMS:]§

  • Billis 7 mars 2008

    Jättagod kladdkaka

  • Gull-Britt 8 mars 2008

    hej kakan låter jättegod, skall pröva denna idag.

  • mamsingen 8 mars 2008

    En riktig succé på parmiddagen i fredags. Supergod.

  • BagarenMartin 8 mars 2008

    Smarrigt värre x)

  • bellona 8 mars 2008

    Supergod kladdkaka. Bland de godaste jag ätit!!!

  • Gonta 9 mars 2008

    Supergod. En favorit!! Tack så mycket

  • malisg 10 mars 2008

    Supergod. Kanterna blev lite sega till skillnad från vanlig kladdkaka där de kan bli torra. kommer vi baka fler gånger.

  • karinnygren 10 mars 2008

    Suberb! Det jag ska göra nästa gång är att sänka värmen och ha inne kakan lite längre...men der beror ju vilken ugn man har.!

  • jaderqvist 10 mars 2008

    Jag drog ner på sockermängden till 2½ dl och det skulle nog gå bra att minska ytterligare en aning. Kakan är rejält söt/sockrig och Dumlekolorna gör ju också sitt till.

  • Inkan 10 mars 2008

    Supergod kladdkaka! Jag minskade oxå sockret med 1/2 dl samt bytte ut 1dl till råströsocker, jag tillsatte även 1 tsk bakpulver med lyckat resultat...

  • bettan64 12 mars 2008

    suverän kaka mm

  • veronicagunnarsson 12 mars 2008

    FANTASTISKT GOD KOMMER ATT GÖRAS MÅNGA GÅNGER!!!!!!!!!!!

  • eva_jonte 13 mars 2008

    så jäkla GOD och kladdig mmmmmm!!!

  • PillanL 13 mars 2008

    Mycket uppskattad kaka

  • mosveen 13 mars 2008

    Har ätit denna hos goda vänner med vaniljvisp till - SUUUUPERGÖTT

  • thompar 13 mars 2008

    Rock n roll

  • iggla 14 mars 2008

    Ska testa den i helgen tänkte jag..Ser så himla gött ut. Betygsätter sen.. Iggla

  • nommeryd 14 mars 2008

    Utsökt. Gjorde succé hos familjen. Jag lagar maten 1 gång vart femte år, typ....

  • victorsmamma 15 mars 2008

    Mycket smarrig, tack

  • vanillalover 15 mars 2008

    MUMMA!! Ska användas på doterns student i sommar, tack! /Marie

  • hundtoki 15 mars 2008

    Den var jätte god. Jag bakade den på glutenfritt mjöl. Det funkade kanon. Alla tyckte om den. Tack!

  • jenniek 16 mars 2008

    Oj, den här kakan verkar verkligen uppskattad bland medlemmarna här! Min fråga känns kanske lite onödig då eftersom den är så uppskattad, men jag reagerade på att det inte var något bakpulver i kakan?? Blir det någon höjd på den utan det?? Mvh Jennie

  • germund 21 mars 2008

    Gjorde denna förra veckan.. måste säga att jag är lite besviken på resultatet. Det smakade faksikt inte så mycket dumle som jag förväntat mig.. Dock var konsistensen på kakan den bästa jag någonsin lyclkats med.

  • Soulsister 21 mars 2008

    Godaste kladdkakan ja ätit, nu har ja bakat 2 stora till morgondagens påskbuffé! TACK!

  • PinkLadie 26 mars 2008

    Såg att någon tyckte det var för lite dumlesmak - det tycker jag oxå. Minska en dl på sockret och dra ner på kakaon så blir det bättre! Sen föredrar jag en låg pajform...

  • AnnieG 27 mars 2008

    Passar nog bäst till barn. Gjorde den på påskafton men ingen av mina gäster (c:a 12 st och ingen äldre än 35) ;) gillade den....blev för söööt :) Om jag provar igen så blir det nog inget socker alls

  • Karenina_ 28 mars 2008

    Denna var kanongod! Inte alls för söt och heller inte för lite Dumlesmak! Hel underbart god!

  • MevlanaPristina 7 april 2008

    Heeeeeeeeeej <3<3<3 jag tkr också kakan är godfast det kanske du redan vet ;D men man vill ju hänga med lite i all dumlesnack här liksom <3

  • lmuf 18 april 2008

    De va helt suverän, jag bakade den och sålde den på ett café och de frågar redan efter mer. Tusen tack för receptet

  • Gnagett 19 april 2008

    åååå denna tyckte vi mycket om!!! Tack för receptet.

  • henevjo 28 april 2008

    den är SÅ god, har gjort den massa gånger.

  • Lis67 2 maj 2008

    `Mums!!!!!!

  • enji 4 maj 2008

    Tack. Det är jätte goda. MMMMMMMMMMMMMM

  • Zuzzi 8 maj 2008

    Tack för ett gott recept men vi tyckte det smaka lite för lite dumle.... Men var hos en vän på kalas för nån vecka sedan och hon hade oxå bakat dennna... :) smakade mer dumle då men hon hade minskat ner sockret till 2dl.... Den är i allafall kanongod.=)

  • Lilljeppe 9 maj 2008

    Kan bara säga suveränt. 5 poäng. Jag tog vara på lite tips och hade 1 dl mindre socker än receptet.

  • Lilloo 10 maj 2008

    Instämmer med föregående att den smakade för lite dumla. Vart väldigt kladdig och söt, men god ändå

  • Lilloo 10 maj 2008

    ska ju självklart stå DUMLE

  • Viooola 14 maj 2008

    Jättegod tyckte vi

  • kla01 17 maj 2008

    Jättegod, men ännu bättre med mindre socker! Tog 2 dl istället för 3 dl.

  • Bondbruden 17 maj 2008

    Tog bara 1,5 dl socker och det fungerade utmärkt. Tyckte däremot att dumlesmaken försvann (trots att jag tog mer kolor än receptet...) den smakade mer som en vanlig kladdkaka tyckte jag :)

  • Annlis 19 maj 2008

    Jättegod, alla tycker om den som har smakat på den. Tack!

  • marjub 23 maj 2008

    Den var god men blev som ett sockrigt lager överst ska ta mindre socker nästa gång ett tips klippte bitar av dumle och la överst blev mumsigt.

  • mammakocken 26 maj 2008

    Hela vår familj tyckte att Dumlekakan var jätte god. Jag ändrade lite i receptet efter alla tips från andra som bakat kakan. Jag tog 40 st Dumle, samt minskade sockret till 1 dl och tog dessutom bara i 2 msk kakao. Kakan blev lagom söt och smakade riktig Dumle!

  • zoyna 30 maj 2008

    Verkligen förföriskt jättegod!!! Tog också i mer dumle, 25st, och minskade till 2dl socker. Nästa gång ska jag ta i mer dumle o minska på sockret. Men ett jättebra recept som gick hem hos pojkvännen =).

  • natte 1 juni 2008

    hej den var super god :)

  • Mallin 8 juni 2008

    Jättegod! Gjorde som många tipsat om, tog mindre socker o kakao och mer dumle.

  • matnjutaren 16 juni 2008

    "Ler i kapp me sola i Karlsta´nu"! ;))) WOOOOW!!!!! Detta är kakan med STORT kladd o gottigotti i! :D Barnbarnen och jag kommer att göra denna..OFTA. ;))) 1000 Tack för vår nya "favis"! :)))) Kramar/Marita

  • Safi 19 juni 2008

    Underbart god. Så god att jag bakade en till efter bara några dagar. :-) Högsta betyg!!!

  • gottgris 21 juni 2008

    den var supergod, fast jag minskade på sockret- tog bara 1 dl o mindre kakao, 2 msk. 40 dumlekolor. Det blev perfekt

  • Isbjoorn 23 juni 2008

    Den ser verkligen super god ut. Tänkte ta och testa den innom kort. :) Men, är det säkert att det inte ska vara något bakpulver i den? ?

  • grill 24 juni 2008

    Den var helt super.. jag tog 1 dl socker o 2 msk kakao o en stor på dumle (220 g). Min son o hans kompisar åt upp den så nu är den slut..hihi tur jag tog en bit först..

  • RobertKlemenz 26 juni 2008

    den verkar supergod!!!! det vattnas i munnen när man läser receptet...

  • Disen 27 juni 2008

    Wow!!! Underbart god. Gjorde två stycken och dom tog slut på fem röda sekunder när vi hade gäster hemma. Super enkel att göra, det gillar jag. Det kommer att bli fler dumlekladdkakor hemma hos oss. Kram Disen

  • evelinamarina 6 juli 2008

    Väldigt god kladdkaka. Testade med 1 dl socker, 2 msk kakao och cirka 200 g dumle som många tipsat om. Tyckte dock att den fortfarande var lite för söt, så nästa gång blir det lite mindre dumle :) Otroligt god annars!

  • ida85 10 augusti 2008

    bakade denna kaka idag ! var väldigt god ! Kunde iofs ha haft i lite mer dumle i smeten ! men annars högt betyg ! (:

  • louis3 19 september 2008

    Helt underbart god kladdkaka, faktiskt den godaste jag någonsin ätit. hade precis som några andra 1 dl socker, 2 msk kakao och 40 dumlekolor. Blev helt perfekt! Åt med vaniljglass till vilket gjorde det hela ännu godare.

  • wiklund73 15 december 2008

    Mycket god! Men nästa gång blir det mindre med socker & mer dumle.

  • frucaos 23 januari 2009

    God, och väldigt kladdig och seg. Jag minskade sockret till 2 dl, behöll mängden dumle.

  • maudlu 13 februari 2009

    Mkt god kladdkaka, alldeles lagom kladdig, minskade till 2 dl socker och det blev mkt bra.

  • 81sara 21 februari 2009

    Riktigt riktigt god kladdkaka! Hade i 40 dumlegodisar & minskade på kakaon & sockret, blev super... uppskattad här hemma. Tack så mycket för tipset!

  • kfors 30 mars 2009

    Hej Denna supergoda kladdkaka gjorde jag igår. Hade kollat övriga kommentarer innan, så jag minskade på sockret, tog bara 1 dl och det räckte, hade väl i 32 dumlekolor nästa gång blir det några fler, för fler gånger kommer jag göra denna underbart goda kladdkaka :) kfors

  • Lapplisan 26 april 2009

    Slurrrp!!

  • Rottweilern 16 juni 2009

    Oj va god den var. Tog 35 kolor och full mängd kakao. Ska prova med lite mindre kakao nästa gång. Tycker också att den var godare dagen efter. Perfekt seeeeg! Tusen tack för ett kanonrecept.

  • jzw0010 21 juni 2009

    Ja det här var mums det!! Så lätt att göra också! Jag tog en och en halv påse dumle (ca 25 st) och 1 dl socker - blev perfekt! Den tog slut snabbt på midsommar bordet!

  • maadalen 21 juni 2009

    Jag har gjort denna kladdkaka tre gånger i denna månaden redan. Alla har tyckt att den varit jättegod och själv har jag inte tröttnat på den - snarare tvärt om. Jag brukar dock inte vispa äggen och sockret innan utan jag bara blandar ihop alla ingredienser. Jag har tagit 2,5 dl socker istället för 3 och det är ingen som tyckt att den varit för söt. Supergott!

  • suja11 3 juli 2009

    Mums vilken god kladdkaka. Blev mkt uppskattad på jobbet på midsommarafton :) Tog 1 dl socker och ca 30 dumlekolor och det blev super. Tack

  • frufogelberg 11 juli 2009

    Hej och stort TACK för härlig Dumletårta!! Vi tog 1,5 dl socker bara och ökade kolorna till 180 g. minskade även på kakaon till 3 msk som vi såg i tidigare kommentarer. Ingen tyckte det var för sött. Mycket uppskattat av gästerna!! Vi vill baka denna många gånger framöver.....

  • Millidill 24 juli 2009

    Grymt god kaka.. tack för detta recept. Minskade sockermängden lite, och fick ha den i ugnen lite längre än ditt recpet. Men himmelskt god...

  • Annafbg 24 augusti 2009

    Jättegod!!! Jag gjorde som "alla andra" och minskade sockermängden lite och tog en stor påse Dumle (220 g) i stället. Den här kakan kommer definnitivt bakas fler gånger hemma hos mig! Tack för receptet!

  • EKC6150 5 september 2009

    Min nya favoritefterrätt!!! Jag följde receptet till punkt och pricka med ett mycket lyckat resultat. Tack så mycket för ett bra recept på en jättegooood kladdkaka. Mvh Jocke

  • tiger2626 11 september 2009

    Mycket, mycket god!

  • didi74 17 september 2009

    Den var god,, med massor av kladd.. Hade mycket extra dumle och tog då mindre socker..

  • Teufelin 22 september 2009

    Tack så mkt för kanongott recept!!! :) Många vart förtjusta i denna kaka...kladdig å god, Högsta betyg!!!

  • Aaboona 29 september 2009

    Jätte god. Håller sig kladdig och känns färsk lång tid.

  • kramdjur 4 oktober 2009

    Mmm helt fantastiskt seg och god, godare än en vanlig kladdkaka. Följde receptet, tyckte inte att det smakade så mycket dumle men det är ju inte nödvändigt.

  • MartinaE 9 oktober 2009

    JÄTTEGOD och enkel kladdkaka att göra. Har gjort den flera gånger, är uppskattad av alla :)

  • Cathli 25 oktober 2009

    Hej, den ska jag göra och bjuda barnen och barnbarnen på.. Tack för receptet

  • ej 2 november 2009

    en jättegod kaka som uppskattades av familjen :) jag tog 170 g dumlekolor och lite drygt 2 dl socker,blev jättegott! tack

  • lisapelle 6 november 2009

    Blir årets Farsdags-tårta. Tack för receptet.

  • calorina 6 november 2009

    Mmmmmm! Smaklökarna ger sig till känna.

  • ireos2 6 november 2009

    dumlekladdkaka

  • Lubasha 10 november 2009

    Den är sååååååååååååååååååå god! underbart. Vi tog dock mkt mindre socker och mer dumle, tack för tipset alla andra som skrivit här. Gjorde kakan för 50 personer och det blev så bra!!! Bara se till o inte ha den i ugnen för länge, för då blir den torr.

  • Ariel 12 november 2009

    Ja detta blev ingen hit! Kakan blev bara 1 cm hög, jätteplatt alltså! :( Vet inte vad som gick fel. Smaken var ändå helt bra.

  • LizzyElisabeth 13 november 2009

    Mumma nästan för god....

  • Jannee69 22 november 2009

    Hände mig också att den blev tunn som en pannkaka förutom kanten som blev några cm? Nu är man väl ingen supergubbe i köket men vad kan ha gått snett? Men god var den så smaken var kanon! Körde som receptet förutom lite extra kolor

  • Starlight-78 23 november 2009

    Riktigt god kladdkaka. Gjorde som "alla andra" och minskade sockret samt ökande antalet dumlekola. Smaskigt!

  • Memelie 9 december 2009

    Tog också ca.170 g dumlekolor och lite drygt 2 dl socker. Oj, vad gott!!!

  • pussokramis 16 december 2009

    gott gott!!!!:D

  • ibizaro 6 mars 2010

    Ni som fick den att bli tunn, är ni säker på att ni lagade ordentligt med bakpulver i den? Kan vara att den därför blev tunn. :)

  • tilda2 6 mars 2010

    Jättegod, fast jag gjorde som dom flesta andra minskade på sockret och ökade dumlekolorna. Jag tog 200 g kolor och 1,5 dl socker. Perfekt kaka till kaffet!

  • Teufelin 9 mars 2010

    Grymt god!!! Till och med godare än vanlig kladdkaka :D Högsta poäng!

  • mariafia_87 18 mars 2010

    Ska smöret och dumlekolorna smälta tillsammans?

  • AnnoMundi 1 april 2010

    Helt suverän!! Det här är verkligen kungen av kladdkakor! Gjorde som så många andra och tog mindre socker och lite mindre kakao.

  • JohannaF 24 april 2010

    Även jag hade mindre socker (2 dl) och kakao (3 msk) och mer Dumle (25 st). En kaka att rekommendera och som garanterat kommer att bakas av mig många, många gånger! Helt klart en 5:a!

  • SDMaya 25 maj 2010

    Jätte god!

  • dex 8 juli 2010

    Tyckte tyvärr inte att den smakade någon dumle alls, inte heller kladdig, 20 min var för länge i ugnen. Smakade som en chokladkaka...

  • Rosie68 27 juli 2010

    Helt fantastiskt god kaka ALLA gillade den och frågade efter receptet :)

  • rejdvik 22 september 2010

    Super god!

  • miashundar 7 februari 2011

    Kanon god säger dom jag bjudit denna på, äter inte själv fikabröd men gillar att baka,.

  • laila67 20 februari 2011

    Supergod! tog dock ut den efter 16 minuter då vart den härligt kladdig...

  • idizar 23 februari 2011

    Ska de vara bakpulver i den eller? Några skrev ju att kakan blev platt...

  • sannakroger 2 mars 2011

    blev jättegod med en stor påse dumle och lite mindre av socker och kakao. jag använde inget bakpulver och tyckte inte den blev platt. jättegod med glass när den fortfarande var varm!

  • pelinax 19 mars 2011

    Den var supergoood. En succé på min mans jobb. Jag använde en påse dumlekolor med crisp istället för originalet. Blev gott med crispbitar i.

  • Shoutoutloud 22 mars 2011

    alla som smakade gillade den, dock hade jag den inne lite längre för jag hade den längst ner i ugnen då det inte stod vart i ugnen den skulle vara.- fick ha den inne lite längre lite högre upp för den var typ flytande först.- men den blev endå bra tillslut! och jag lade den i källaren så att den skulle bli kall där stod den en natt och hade perfekt konsistens dagen efter=)

  • CoolJen 1 juli 2011

    Blev lite besviken...var inte så god som jag förväntat mig. Jag gillar vanlig kladdkaka mycket bättre. Min son däremot älskade denna

  • ceciliaa__ 13 juli 2011

    Väldigt god, ska ta och göra en till nu, så man kan ha den till fotbollen ikväll.

  • Naiyana72 26 oktober 2011

    Jättegott! En succé på min jobb. Arbetskollegor älskar det. Detta ska jag bjuda på släktmiddag.

  • piahhh 2 november 2011

    ska det vara bakpulver i???det står ju inte i receptet...

  • Baambiii 5 december 2011

    I kladdkakor (vilket den här tillhör) ska det inte vara bakpulver. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i ägg och socker (viktigt att de vispats ordentligt!), så att luftbubblorna inte går sönder. Går för många luftbubblor sönder blir kakan platt. När ni öppnar/stänger ugnen så gör även det försiktigt, annars kan kakan sjunka ihop. Tips från en kladdkakeälskare :) Ska själv testa denna tårta imorgon så betyg kommer senare!

  • Baambiii 18 december 2011

    Jag tog (som flera andra) mer dumle och mindre socker, men den var ändå för söt och smakade nästan ingen dumle! Det passade mig rätt bra, eftersom jag inte älskar dumle, men min sambo blev besviken.

  • AnnaKul76 28 december 2011

    Jag gjorde missen att ta i bakpulver eftersom det brukar det vara i ett annat recept jag gör. Hade kladdkaka i hela ugnen julaftons förmiddag... Suck... Kakan var bara att kasta - synd eftersom smeten var ljuvligt god!!! Nytt försök till nyår!!

  • Tinjep 18 januari 2012

    Gott! Gjorde som många andra och satte mindre socker och kakao och mera dumle.

  • kalleberg 3 februari 2012

    mm den här vad gooooodddd sa pojken 8)

  • Jackie97 25 juli 2013

    Kakan blev sååååå god! Den sjönk dock en del efter att jag tog ut den från ugnen för att svalna. Vad har jag gjort för fel? elr ska den stå i ugnen längre så den blir mer genom gräddad så att den inte kan sjunka?

  • Brasilien88 4 maj 2014

    Jäääääääte god... Tack!!! &#128536;

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.