Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffins med dumle och daim kan inte bli annat än gott :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pappersformar på en bakplåt.
  2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
  4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Tryck ner 2 kolor i varje form. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Om du väljer att göra lite större muffins behöver de ca 15 min för att bli genomgräddade. Låt muffinsen svalna.
  5. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll över krossad daim.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lindah 19 augusti 2008

    Underbart, jag har letat efter detta recept överallt sedan jag tappade bort mitt eget och nu har jag äntligen hittat det, tack!

  • sadiashah 6 mars 2010

    Min kompis hade bakat dessa och tagit med till skolan för ca 5 år sen. Då frågade jag om recept och hon svarade bara "hemligt". Haha, nu kan jag baka dem själv också...tusen tack :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.