Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlepannacotta

(17 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dumle är bara så gott och pannacotta är den bästa desserten - enligt mig. Så detta blir succé :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär varje kola i tre eller fyra bitar. Koka upp grädden. Sänk värmen eller ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Det kan vara lite svårt att få all kolan att smälta helt men ha lite tålamod och rör.
  2. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem försiktigt på låg värme. Blanda ner gelatinet i pannacottan och rör ordentligt. Häll upp pannacottan på portionsformar och låt den stå i kylen och stelna ett par timmar innan servering. Servera med några skivor kiwi eller någon annan frukt.

Kommentarer (17)

  • mammaliza 26 september 2010

    Detta var hur gott som helst kude gett mer stjärnor. Gör det snart igen.

  • MariaJuh 6 oktober 2010

    Gör även Dumlefluff till. Hälli ytterligare 2 dl grädde och ca 10 dumlekolor som får smälta samtidigt som pannacottans grädde. Ta bort de två deciliterna och häll i en annan skål innan du fortsätter med pannancottan. Ställ grädden kallt över natten. Vispa dagen efter precis som vanlig vispgrädde. Spritsa och toppa med hallon. Mums!!

  • emaxen 6 januari 2011

    Detta var gott men väldigt sött, hade bara 12 dumle för vi hade inga fler hemma så tur att vi inte hade i alla 20. Kommer nog att göra detta fast med mindre dumle, smaken finns ju ändå. God fortsättning på det nya året/ emaxen

  • LinneaThornberg 1 februari 2011

    hur många är detta till? :) tänkte göra den på lördag då jag ska ha 14pers på middag.

  • LinneaThornberg 6 februari 2011

    det var jättegott!! 5:a från mig :)

  • AirWomen88 3 juni 2011

    Dett var ju super gott :)

  • Snadrin 6 juni 2011

    Jag fixade ihop dessa igår (efter samma recept från en annan hemsida), och det blev riktigt gott! Strödde lite kakao över då jag tog ut dem ur kylskåpet och serverade med färska jordgubbar. Familjen slukade dem inom fem minuter :D

  • anne6802 21 november 2011

    Jag tyckte den var lätta att göra och underbart god. Det tyckte även mina gäster !!

  • Mia1980 30 december 2011

    Jättegod dessert, kommer göra den fler gånger om. Nästa gång blir på nyårsafton imorgon!

  • Turez 1 januari 2012

    Trodde det skulle vara svårare att smälta dumlen utefter din beskrivning men det gick ganska smidigt. Jag råkade ta tre hela gelatinblad så den blev lite för fast men mumsig ändå! Rekommenderas starkt!

  • curlla 2 januari 2012

    Kanongott och enkelt! Kan varmt rekommenderas både till fest och vardag!

  • gosesudden 5 januari 2012

    Om man inte vill använda gelatin hur mycket agar agar ska man ta ...nån som vet?

  • theodora 6 januari 2012

    Jag lagade denna till Nyår men jag tyckte inte den var god. Den var inte så söt o dessutom så vart den lite som gummi.

  • VIB95 8 januari 2012

    Jättelätt och jättegott!! Kommer göra det flera gånger!

  • christincarlsson 21 april 2012

    Supergod

  • uppbot 20 oktober 2012

    Sjukt goooood! Ska göra den fler gånger!

  • Annafbg 1 juli 2014

    Mina gäster uppskattade den mycket och ett barn som var med undrade om det inte fanns mer... Själv tyckte jag den var lite för söt, men med lite jordgubbssallad till blev det väldigt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.