Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

E´clairs (små bollar att fylla)

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Små enkla och goda små frestelser till kaffet som man bara inte kan låta bli.......snabba att svänga ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det bli 10 st Ugn: 225 grader
  2. Koka smör & vatten i en kastrull, tag den av värmen och vispa ner mjölet. Låt smeten koka under omrörning tills den blir blank. Tillsätt ett ägg i sänder medan du rör. Lägg i spritspåse. Spritsa ut på bakpappers klädd plåt till 10 st bollar Grädda i 20-25 minuter 225 grader. Låt kallna på galler.
  3. Nu kan man ha dess som dom är och garnera med glasyren. eller klippa upp ett jack i toppen och fylla med vaniljkräm blandad med vispad grädde. eller en god chokladkräm, alternativ mousse. eller färska bär, pudra lite florsocker över.
  4. GLASYREN: Rör ihop florsocker kakao och vatten Garnera bollarna när dom blivit kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.