Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eclairer med mandelkräm

 
  • Serverar: 20-22 portioner
Skriv ut

Har du varit i Frankrike så har du säkert provat den här läckra bakelsen med fluffig fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret. Tillsätt vatten, mjölk, salt och socker. Koka upp och ta kastrullen från plattan. Rör ner mjölet. Rör kraftigt tills degen släpper kastrullens kant. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa smeten med elvisp i minst 5 minuter för att degen ska resa sig.
  3. Lägg smeten i en spritspåse med ett stort krusigt tyll och spritsa 20-22 stycken, ca 8 cm, avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 2 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda i totalt 20-25 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
  4. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse i en skål. Häll mjölkblandningen över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
  5. Sätt kastrullen på plattan och vispa tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsocker, mandelmjöl och rumsvarmt smör. Smaksätt med mandellikör. Rör om och blanda till en jämn smet. Låt kallna.
  6. Klipp ett litet hål i botten på bakelserna och spritsa mandelkräm i hålrummet. Sikta över florsocker och garnera med smält mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.