Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ediths gräddiga potatisgratäng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i en matberedare. Skölj, skiva och fräs purjon i lite smör. Varva potatis och purjo i en smord, ugnssäker form. OBS! översta lagret skall vara potatis.
  2. Blanda vispgrädde, pressad vitlök och kryddor i en skål. Häll blandningen över potatisen.
  3. Lägg lite tunt hyvlad smör överst. Grädda i ca 225 grader i ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.