Lätt och god festmat... Namnet efter vår käre skåning Edvard Persson. Kanske något att prova till trettonhelgen...
Instruktioner
- Dela löken och skär tunna skivor. Bryn dem sakta i smör till gyllenbrun färg. Salta, peppra och späd med grädde till en ganska tjock sås. Låt löken småputtra i grädden och färga eventuellt med lite såskulör.
- Dela potatisen i ganska stora bitar och stek dem på medelvärme med smör och strösocker. De ska bli riktigt knapriga och vackert brynta. Lägg upp i skål och strö persilja över.
OBS! Vill man kan man salta och peppra potatisen i efterhand efter tycke och smak.
- Krydda biffarna och stek dem i het panna, 2-3 minuter på var sida. De ska vara klart rosa inuti.
- Häll upp såsen på serveringsfat och lägg biffarna över. Strö persilja även här.
- Servera gärna med en grönsallad till. Smaklig spis!
Publicerat den
2 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar